Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2024

2 500 доларів США за закриття кримінального провадження – на Львівщині на хабарі викрито посадовців одного із райвідділів поліції

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру заступнику начальника одного із райвідділів поліції Львівщини та начальнику відділу реагування патрульної поліції цього ж райвідділу. Їм інкримінують вимагання та одержання неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, поліцейські вимагали та отримали 2 500 доларів США за непритягнення особи до кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження.

У грудні 2023 року на одній із заправок Львівщини сталась бійка. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження.

В подальшому, правоохоронці вимагали хабар за закриття провадження від особи, яка можливо була причетна до вчинення вищезгаданого правопорушення.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР у місті Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики 

Львівської обласної прокуратури 

 

кількість переглядів: 392