Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2024

Намагався за хабар уникнути кримінальної відповідальності – судитимуть львів’янина

За процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури міста Львова до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 53-річного чоловіка. Йому інкримінують пропозицію та надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у січні цього року в одному із відділів поліції міста Львова підозрюваний намагався «вирішити питання» щодо непритягнення його до кримінальної відповідальності.

Для цього він запропонував та надав старшому дізнавачу 3 500 грн хабар. Таким чином фігурант намагався уникнути відповідальності за зберігання наркотиків (ч. 1 ст. 309 КК України).

Після пропозиції неправомірної вигоди поліцейський відмовився від її одержання та одразу ж звернувся з відповідною заявою до правоохоронних органів, та в подальшому діяв під їх контролем.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі відділу поліції № 2 Львівського районного управління поліції № 2 Головного управління Національної поліції області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики 

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 333