Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2024

Підпільний цех із виготовлення фальсифікованого алкоголю на Львівщині – повідомлено про підозру організованій групі

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру п’ятьом членам організованої групи у незаконному виготовленні, зберіганні, транспортуванні підакцизних товарів (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 204 КК України). Їх організатору також інкримінують придбання, зберігання, перевезення з метою використання при продажі товарів, підроблених марок акцизного податку (ч. 1 ст. 199 КК України).

За даними слідства, на території Львівщини місцевий мешканець організував нелегальний бізнес із виробництва фальсифікованого алкоголю. Для реалізації свого плану залучив чотирьох знайомих. Вони облаштували підпільний цех необхідним спецобладнанням, де незаконно виготовляли алкогольну продукцію. Маркували її підробленими марками акцизного податку.

Готовий товар організатор транспортував та зберігав з метою збуту в одному із автогаражних кооперативів.

Під час обшуків правоохоронцями було виявлено та вилучено обладнання для виготовлення продукції, понад 3000 фальсифікованих одиниць алкоголю та майже 3000 підроблених марок акцизного податку.

Орієнтовна вартість вилученого фальсифікату становить близько 450 тис. грн.

Слідчі дії тривають.

Досудове розслідування здійснюють детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області, оперативний супровід – УСР у Львівській області ДСР Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики 

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 500