Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2024

Незаконно відчужили землю, запроектовану під дорогу – на Львівщині підозрюються депутат сільради та його спільники

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури депутату однієї із сільрад Львівщини та п’ятьом учасникам організованої групи повідомлено про підозру. Їм інкримінують зловживання службовим становищем (ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України).

За даним слідства, мешканець Львівщини, перебуваючи на посаді голови земельної комісії сільради, організував незаконне виділення земельних ділянок на користь третіх осіб. Мова йде про землі, які розташовані на запроектованій частині дороги неподалік Львова. Проект будівництва останньої передбачає наявність транспортної розв’язки. Відтак, такі землі не можуть надаватись у приватну власність.

Для цього він залучив ще трьох службовців тієї ж сільради, а також директора приватної землевпорядної організації та держреєстратора однієї із територіальних громад Львівського району.

Організатор підшукав осіб, із числа своїх родичів, які мали право на безкоштовне набуття земель в межах громади. Після цього, без відома цих осіб, звернувся до сільради з підробленими заявами щодо надання дозволу на відведення їм землі.

Спільники з сільради погодили ці дозволи та, разом з організатором, забезпечили позитивне голосування комісії сільради щодо відведення цих ділянок у власність.

Після цього директор приватного підприємства розробив проекти землеустрою без фактичної присутності замовників, а державний реєстратор зареєстрував незаконно оформлені землі для ведення сільського господарства.

Таким чином із комунальної власності вибуло три земельні ділянки загальною вартістю 2, 7 млн грн.

Слідчі дії тривають. За клопотанням прокурора на вищевказані ділянки накладено арешт.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики 

Львівської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 595