Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2024

Злочинна схема заволодіння бюджетними коштами – підозрюються колишні службовці комунального підприємства на Стрийщині

За процесуального керівництва прокурорів Стрийської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом колишнім службовцям одного з комунальних підприємств Ходорова. Їм інкримінують заволодіння чужим майном та службове підроблення (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК України).

За даними слідства, підозрювані реалізували злочинну схему заволодіння коштами з місцевого бюджету. Для цього головний інженер комунального підприємства створив приватне підприємство, яке сам і очолив.

В подальшому, за сприяння директора вищезгаданого комунального підприємства було укладено ряд фіктивних договорів з «підрядником» про нібито виконання різного роду робіт. Зокрема, як із комунальним підприємством так із іншими органами місцевого самоврядування. Мова йде про поточний ремонт каналізаційного колектора, реконструкція каналізації по вулицях міста, надання послуг автокрану, встановлення теплового лічильника в Народному домі одного з сіл району, поточний ремонт системи водопостачання навчальних закладів тощо.

Однак, жодних робіт безпосередньо суб’єктом господарювання здійснено не було. Натомість такі виконувались силами працівників комунального підприємства, за вказівкою службової особи.

В свою чергу підрядник подав на підписання неправдиві акти приймання виконаних будівельних робіт, а директор комунального підприємства погодив їх.

Внаслідок таких неправомірних дій фігурантів завдано майнових збитків на майже 400 тис. грн.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Стрийського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області за матеріалами Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики 

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 536