Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2024

Організація незаконного перетину кордону – підозрюють двох мешканців Львівщини

За процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури міста Львова викрито та повідомлено про підозру двом мешканцям Львівщини. Їх підозрюють в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, а також в несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї (ч. 2 ст. 332, ч. 1 ст. 362 КК України).

За даними слідства, підозрювані організували схему незаконного перетину державного кордону військовозобов’язаними чоловіками.

Фігуранти, будучи підприємцями та маючи відповідну ліцензію, яка надає право провадження господарської діяльності з міжнародних перевезень вантажів вантажними автомобілями, оформляли чоловіків призовного віку водіями транспортних засобів. Останні нібито займались вантажними перевезеннями.

Після чого, відповідна інформація про «водіїв» вносилась у систему «Шлях», що надавало їм право безперешкодного виїзду за кордон.

Задокументовано, що за такою схемою незаконно перетнули кордон 29 осіб, які не повернулись на територію України.

Слідчі дії тривають, встановлюються всі причетні особи.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Львівського районного управління поліції № 1 Головного управління Національної поліції у Львівській області, за оперативного супроводу співробітників Львівського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури 

кількість переглядів: 252