Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2024

Шахрайським способом заволодів приміщенням у центральній частині Львова – судитимуть 34-річного чоловіка

За процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури міста Львова завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 34-річного чоловіка. Йому інкриміновано шахрайство, легалізація майна, одержаного злочинним шляхом та використання завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209, ч. 4 ст. 358 КК України).

Слідством встановлено, що мешканець Рівненщини шахрайським способом заволодів приміщенням у Львові. Мова йде про нежитлове приміщення – цокольний поверх загальною площею майже 62 м кв, який розташований у будинку на одній із центральних вулиць міста.

Для цього обвинувачений звернувся з підробленим документами до державного реєстратора для оформлення права власності на вищевказане майно, яке на той момент перебувало у комунальній власності.

В подальшому, звернувся до нотаріуса та згідно акту приймання передачі передав вищевказане приміщення до статутного капіталу одного із товариств Львова. В результаті протиправних дій відчужив незаконно набуте нерухоме майно та завдав громаді міста майнову шкоду на загальну суму 1, 5 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Львівського районного управління поліції №1 Головного управління Національної поліції у Львівській області, оперативний супровід – УСБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури 

кількість переглядів: 219