Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2024

Організація незаконного перетину кордону військовозобов’язаним у статусі інваліда – судитимуть мешканця Львівщини

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 54-річного чоловіка. Йому інкриміновано організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України, підроблення офіційних документів, а також незаконне поводження зі зброєю (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358, ч. 1 ст. 263 КК України).

Слідством встановлено, що мешканець Львівського району під час дії воєнного стану сприяв військовозобов’язаному у незаконному перетині державного кордону України. За грошову винагороду він виготовив та в подальшому збув призовнику пакет фіктивних документів.

Мова йде про офіційні документи – довідку з акта огляду медико-соціальною експертною комісією та пенсійне посвідчення. В останніх містились завідомо недостовірні відомості щодо отримання відповідної групи інвалідності.

Свої послуги він оцінив у 500 доларів США. «Майстерню» з виготовлення підробок обвинувачений облаштував у себе вдома.

За результатами проведених обшуків було виявлено та вилучено пристрій для виготовлення печаток, печатки, принтери, ноутбуки, оригінали підроблених документів та інше, а також вогнепальну зброю.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області, матеріали – Львівське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 256