Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2024

У Львові підприємством відшкодовано понад 13 млн грн несплачених податків та інших обов’язкових платежів

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури забезпечено надходження до бюджету понад 13 млн грн несплачених податків та інших обов’язкових платежів.

За даними слідства, впродовж 2022 року керівниця підприємства, основними видами діяльності якого є оптова та роздрібна торгівля продуктами харчування, ухилилась від сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору і єдиного соціального внеску.

Відповідно до офіційної звітності, співробітники підприємства отримували незначну заробітну плату. В той час, як насправді фактично отримували значно більшу зарплатню, відповідно до якої сума податків та інших обов’язкових платежів теж повинна сплачуватись більша.

Внаслідок чого до бюджету загалом не надійшло понад 13 млн грн.

В ході досудового розслідування повідомлено про підозру керівниці суб’єкта господарювання. Їй інкримінують ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) у великих розмірах, а також ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 212, ч. 3 ст. 212-1 КК України).

Підозрювана свою вину в інкримінованих злочинах визнала та повністю відшкодувала заподіяні державі збитки.

За результатами розслідування матеріали обвинувачення передано до суду.

Досудове розслідування здійснювали детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 247