Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2024

У Львові до 15 років ув’язнення засуджено двох бойовиків «днр»

За публічного обвинувачення Львівської обласної прокуратури двох громадян України визнано винними. Їх засуджено за державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Їм призначено покарання – 15 років позбавлення волі із конфіскацією всього майна кожному.

Прокурори в суді довели, що у 2022 році мешканці Донеччини добровільно перейшли на бік ворога та вступили до незаконного збройного формування «народної міліції» терористичної організації «днр».

Чоловіки отримали військову форму, зброю та були зараховані до окремих стрілецьких батальйонів, де виконували обов’язки стрілка та стрілка – помічника гранатометника. Один з них також був залучений до окремого іловайського гвардійського штурмового батальйону «Сомалі», що перебуває в підпорядкуванні терористичної організації «донецька народна республіка».

За час проходження військової служби обвинувачені виконували різні завдання, пов’язані з веденням бойових дій проти Збройних Сил України. Також вони забезпечували безпеку місць перебування армії рф, облаштовували окопи, бліндажі та несли караульну службу по охороні території.

Їх злочинна діяльність припинена у зв’язку з захопленням в полон.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювало Управління СБУ у Львівській області.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури
кількість переглядів: 293