Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2024

Викрито шахрайську схему продажу неіснуючих автозапчастин

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом учасникам організованої групи у шахрайстві (ч. 4, 5 ст. 190 КК України). А також їх пособникам – двом чоловікам, які не входили до складу організованої групи, інкримінують пособництво у шахрайстві (ч. 5 ст. 27 - ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, підозрювані, перебуваючи в місцях позбавлення волі, розробили шахрайську схему заволодіння коштами громадян.

Для цього засуджені, використовуючи фейкові акаунти у соцмережі Facebook, розміщували оголошення про продаж автозапчастин. У листуванні обговорювали з «покупцями» деталі оплати та відправки товару, якого фактично не було. Потерпілі оплачували передоплату за неіснуючий товар на банківські рахунки, які для користування підозрюваним надавали пособники, після чого припиняли виходити на зв'язок. І, відповідно, жодне замовлення не надходило до «клієнтів».

В ході проведених обшуків виявлено та вилучено мобільні телефони, банківські та сім-картки, чорнові записи.

Слідчі дії тривають. Встановлюються всі епізоди протиправної діяльності.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління Національної поліції у Львівській області, оперативний супровід – Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 266