Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2024

Незаконна реєстрація права власності на квартиру – судитимуть колишнього держреєстратора

Прокурори Пустомитівської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього державного реєстратора однієї з районних державних адміністрацій. Йому інкриміновано зловживання своїми повноваженнями та несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Слідством встановлено, що у 2020 році державний реєстратор, з метою одержання неправомірної вигоди, здійснив незаконну реєстрацію права власності на квартиру за львів’янином, яка насправді перебувала у комунальній власності Львівської міської ради.

Для цього він вніс несанкціоновані зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, використовуючи підроблені документи.

Внаслідок таких дій обвинуваченого бюджету Львова завдано майже 700 тис. грн. збитків.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділення поліції №1 Львівського районного управління поліції №2 Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури
кількість переглядів: 229