Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2024

Візит до табору для тримання військовополонених «Захід 1»

Сьогодні, 23 лютого, керівник обласної прокуратури Геннадій Демченко, перший заступник керівника Олександр Таргоній та заступник керівника Олексій Уманець, а також керівник Стрийської окружної прокуратури Ігор Романюк відвідали Державну установу «Табір для тримання військовополонених «Захід 1».

В ході візиту оглянуто житлову зону, гуртожиток, дільницю карантину і діагностики, їдальню, медичну частину, крамницю, майстерні та сектори тримання.

Встановлено, що адміністрація та співробітники табору з військовополоненими поводяться гуманно, не допускаючи стосовно них насильства, жорстокого поводження і тортур, образливого та принизливого ставлення, залякування, засудження та застосування покарання без попереднього судового рішення. Випадків перенаповнення установи, перевищення тривалості робочого дня, порушення норм оплати праці та незабезпеченості військовополонених білизною, одягом та взуттям в ході відвідування не встановлено. Військовополоненим забезпечено вільний доступ до питної води та свіжого повітря. Організовано проведення щомісячних медичних оглядів.

Під час спілкування з військовополоненими скарги на умови тримання, катування, інші жорстокі, нелюдські aбo такі, що принижують гідність, види поводження та покарання, не надходили.

Керівництвом обласної прокуратури наголошено на подальшому неухильному дотриманні вимог Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12.08.1949 та Порядку тримання військовополонених.

 

ДОВІДКОВО: станом на 23 лютого 2024 року в установі утримується 500 військовополонених.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури
 
кількість переглядів: 385