Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2024

Збут наркотиків у виправній колонії – на Львівщині викрито організовану групу

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру трьом особам. Їм інкримінують незаконне придбання, перевезення, зберігання та збут наркотичних засобів (ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, на Львівщині підозрювані налагодили схему збуту бупренорфіну серед наркозалежних у місцях позбавлення волі.

Для цього учасник організованої групи, який перебував на волі, постачав «товар» своїм спільникам, у тюрму, де вони відбували покарання. Після того як заборонені засоби потрапляли в установу, двоє засуджених забезпечували їх реалізацію серед арештованих.

За наслідками проведених обшуків, у фігурантів виявлено та вилучено наркотичні засоби, грошові кошти, банківські картки, мобільні телефони, чорнові записи та інші речові докази.

Слідчі дії тривають, підозрювані знаходяться під вартою.

Досудове розслідування – слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області, оперативний супровід – Управління карного розшуку Головного управління Нацполіції у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури
 
кількість переглядів: 172