Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.02.2024

Незаконний перетин кордону в якості водіїв вантажівок з міжнародних перевезень – підозрюють трьох мешканців Львівщини

За процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури міста Львова повідомлено про підозру трьом чоловікам. Їм інкримінують організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України, за попередньою змовою групою осіб, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, протягом 2022 року підозрювані організували схему незаконного перетину державного кордону військовозобов’язаними чоловіками.

До групи увійшли мешканці Львівщини, один із яких був фізичною особою-підприємцем, що займається міжнародними перевезеннями. Для реалізації свого плану вони підшукували «клієнтів», працевлаштовували до суб’єкта господарювання. В подальшому подавали цю інформацію для внесення в систему «Шлях».

Таким чином, призовники безперешкодно виїжджали за межі України в якості нібито працівників підприємця – водіїв вантажних автомобілів.

Задокументовано, що за такою схемою незаконно перетнули кордон 12 осіб, які не повернулись на територію України.

На даний час двом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, третього підозрюваного оголошено в розшук.

Слідчі дії тривають, встановлюються всі причетні особи.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Львівського районного управління поліції № 2 Головного управління Національної поліції у Львівській області, за оперативного супроводу співробітників УСБ України у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури
кількість переглядів: 253