Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2024

Організація діяльності прокурорів у сфері охорони навколишнього природного середовища: актуальні питання та судова практика

У Львівській обласній прокуратурі пройшов науково-методичний семінар щодо актуальності питань організації діяльності прокурорів у сфері охорони навколишнього природного середовища.

На семінарі увагу прокурорів акцентували на захисті навколишнього природного середовища, яке є пріоритетним, а тому має бути дієвим та своєчасним. Прокурори в межах своїх повноважень повинні оперативно реагувати на кожен факт порушення у цій сфері.

Обговорили актуальні питання на цьому напрямку роботи. Зокрема, особливості організації роботи прокурора щодо вжиття заходів кримінально-правового та представницького характеру у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Розглянули основні проблеми, які виникають в межах кримінального та позовного провадження та окреслили шляхи їх вирішення. По кожному проблемному питанню присутні надали свої пропозиції для пошуку ефективних шляхів його вирішення.

Окремо обговорили про вжиття заходів для ефективного захисту інтересів держави у сфері охорони навколишнього природного середовища, а також актуальну судову практику з вищевказаних питань.

Захід пройшов за участю Спеціалізованої  екологічної прокуратури Львівської обласної прокуратури та прокурорів окружних прокуратур, представників Державної екологічної інспекції у Львівській області, Львівського обласного центру контролю та профілактики хворіб, а також судді Господарського суду Львівської області.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 260