Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2024

Незаконна реєстрація права власності на приміщення у Львові – судитимуть колишнього держреєстратора

За процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури міста Львова скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 31-річного мешканця Львівщини. Його обвинувачують у несанкціонованій зміні інформації, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації (ч. 1 ст. 362 КК України).

Встановлено, що обвинувачений, перебуваючи на посаді державного реєстратора, достовірно знаючи про відсутність документів щодо прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта, а також, що подана довідка про загальну площу об’єкта не відповідає дійсності, незаконно вніс до Державного реєстру прав зміни щодо права власності на об’єкт нерухомого майна.

Внаслідок цього з комунальної власності фактично вибуло нежитлове приміщення, що знаходиться в одному із районів Львова.

За клопотанням прокурора на вищевказаний об’єкт судом накладено арешт.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі відділу поліції № 1 Львівського районного управляння поліції №1Головного управління Національної поліції області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 194