Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2024

Постачання наркотиків у колонію – у Дрогобичі викрито організовану групу

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру чотирьом членам організованої групи. Їм інкримінують незаконне придбання, перевезення, зберігання та збут наркотичних засобів (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, у Дрогобичі підозрювані організували трафік постачання та збуту бупренорфіну серед наркозалежних у місцях позбавлення волі.

Для цього учасники організованої групи, які перебували на волі, постачали «товар» організатору в тюрму. Доставляли наркотичні засоби, перекидаючи їх через охоронюваний периметр колонії.

Щотижня надходило орієнтовно 30 нарковмісних пігулок.

Викрито злочинну схему під час передачі чергової партії в місце позбавлення волі.

Слідчі дії тривають. Готується клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

За наслідками проведених обшуків у чоловіків виявлено та вилучено наркотичні речовини, банківські картки, мобільні телефони та сім-картки.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління Національної поліції у Львівській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 218