Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2024

Нелегальний збут електронних сигарет та рідин для їх заправки – у Львові судитимуть організовану групу

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо чотирьох учасників організованої групи. Їм інкриміновано незаконне придбання, зберігання, транспортування та збут підакцизних товарів (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України). Також одному з них ще інкриміновано незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту (ч. 1 ст. 309 КК України).

Слідством встановлено, що у Львові місцевий мешканець організував схему нелегального збуту електронних сигарет та рідин, для заправки цих сигаретах. До «бізнесу» він залучив ще трьох своїх товаришів.

Обвинувачені реалізовували товар оптом та у роздріб у Львові, а також на території України. З метою маскування такої діяльності, наявна необлікована продукція збувалась на ряду з ліцензованою.

Під час обшуків за адресами зберігання та у місцях здійснення господарської діяльності, було виявлено та вилучено майже 5,5 тис. пачок електронних сигарет та понад 8 тис. одиниць товару без марок акцизного податку.

Загальна вартість вилученої продукції становить понад 13 млн грн.

Правоохоронці також вилучили комп’ютерну техніку з носіями інформації, чорнові бухгалтерські записи та мобільні телефони.

Досудове розслідування здійснювали детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області, оперативний супровід – Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 158