Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.03.2024

Фіктивна закупівля сміттєвоза за понад пів мільйона гривень – справу скеровано до суду

Прокурори Червоноградської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора комунального підприємства та директора товариства за фактами заволодіння чужим майном та службового підроблення, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, між одним із комунальних підприємств Червонограда та товариством було укладено договір про закупівлю сміттєвої машини. Однак даний вантажний автомобіль так і не було поставлено суб’єктом господарювання.

Попри це, обвинувачені склали та підписали неправдивий акт приймання-передачі товару до договору. Внаслідок чого товариству безпідставно перераховано понад 500 тис. грн.

За клопотанням прокурора на майно фігурантів накладено арешт.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Червоноградського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 234