Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2024

Повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди посадовцю Львівської міської ради

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру начальнику відділу одного із управлінь Львівської міської ради. Йому інкримінують вимагання та одержання неправомірної вигоди та зловживання впливом (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, посадовець вимагав та одержав від місцевого підприємця 2 000 доларів США хабаря.

За ці гроші підозрюваний обіцяв виготовити та погодити облікову документацію на об’єкт. Зокрема надати дозвіл на подальшу діяльність закладу громадського харчування в одній із пам’яток архітектури Львова.

Окрім того, запевняв, що може вплинути на позитивне вирішення питання в інтересах заявника в суді, щодо скасування припису по демонтажу огорожі та освітлення на терасі будівлі. Оскільки являється представником від міської ради у вищевказаній справі.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України, після одержання ним раніше обумовленої другої частини коштів.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу, а також відсторонення його від займаної посади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області, матеріали Управління СБУ у Львівській області, оперативний супровід Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 174