Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2024

Прокурори через суд зобов’язали товариство повернути понад 250 тис грн за неналежно виконані будівельні роботи

Рішенням Господарського суду задоволено позов Золочівської окружної прокуратури щодо повернення у бюджет понад 250 тис. грн. Ним визнано протиправну діяльність товариства та зобов’язано повернути безпідставно сплачені кошти, які були перераховані йому в якості оплати за пророблені будівельні роботи з неналежних матеріалів.

Прокурори в суді довели, що підрядник мав провести будівельні роботи щодо реконструкції даху та фасаду Народного дому в одному із сіл Золочівського району, однак по факту вищевказані роботи виконав, однак неналежно.

Згідно з висновками судових товарознавчої та економічної експертиз під час реконструкції відповідно підприємець використав будівельні матеріали нижчої якості та вартості в порівнянні із запроектованими.

Попри це, підряднику було безпідставно перераховано бюджетні кошти.

Суд підтвердив обґрунтованість вимог прокурора та задоволив позов повністю.

Довідково зазначимо, що за вищевказаним фактом прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства. Його обвинувачують у заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні (ч. 2, 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Судовий розгляд триває.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 144