Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2024

На Львівщині викрито організовану групу на збуті наркотиків у виправній колонії

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури та Дрогобицької окружної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом членам організованої групи. Їм інкримінують незаконне придбання, перевезення, зберігання та збут наркотичних засобів (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, в одній із колоній Львівщини учасники організованої групи реалізували незаконну схему збуту бупренорфіну серед наркозалежних.

До складу групи увійшли двоє осіб, які відбували покарання та ще двоє мешканців Львівщини. Між учасниками було чітко розподілено ролі та обов’язки.

Організатор замовляв «товар» та надавав вказівки щодо збуту. Виконавці, які перебували на волі, постачали наркотики у тюрму. Вони доставляли їх шляхом перекидання через охоронюваний периметр колонії.

Після того як заборонений засіб потрапляв в установу, ще один спільник, який також відбував покарання, забезпечував його реалізацію серед арештованих. 

За наслідками проведених обшуків у фігурантів виявлено та вилучено грошові кошти, банківські картки, мобільні телефони, чорнові записи та автомобіль.

Слідчі дії тривають.

Досудове розслідування – Дрогобицький районний відділ поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області, оперативний супровід – відділ кримінальної поліції Дрогобицького РВП ГУНП у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 103