Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2024

Прокурори запобігли неправомірному використанню бюджетних коштів на понад 41 млн грн

Прокурори Львівської обласної прокуратури виявили спірний договір підряду, наслідком якого мало бути незаконне виділення з бюджету коштів на загальну суму понад 41 млн грн.

З’ясовано, що між Новояворівською міською радою та підприємством було укладено договір на будівництво нового громадського комплексу. Мова йде про клуб, амбулаторію, спортивний комплекс та бібліотеку в одному із сіл Яворівського району.

Однак, згідно моніторингу Держаудитслужби підрядника неправомірно визнано переможцем у тендері, оскільки при подачі заявки були відсутні обов’язкові документи. Зокрема, розрахунки договірної ціни, а також умови договору не відповідали вимогам тендерної документації та пропозиції щодо графіку виконаних робіт.

У зв’язку з цим прокуратура заявила позов про визнання недійсним договору підряду. Сторони погодилися з доводами прокурора та розірвали спірний договір не чекаючи рішення суду.

Відтак, за результатами вжитих заходів представницького характеру вдалося запобігти неправомірному використанню бюджетних коштів.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 183