Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2024

Організація незаконного перетину кордону в якості інвалідів – судитимуть двох мешканців Житомирщини

Прокурори Галицької окружної прокуратури міста Львова скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох мешканців Житомирщини. Їм інкриміновано незаконне переправлення осіб через державний кордон України, за попередньою змовою групою осіб, та підроблення офіційних документів (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358  КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені під час дії воєнного стану сприяли у незаконному перетині осіб через державний кордон України.

Для цього вони розмістили оголошення в одному із месенджерів про можливість виготовлення документів, які дають підстави виїзду за межі України. За грошову винагороду обвинувачені обіцяли чоловікам призовного віку пакет фіктивних документів із встановленням непридатності до проходження військової служби з виключенням з військового обліку. В подальшому це давало їм змогу безперешкодно виїхати за кордон.

Ціна такої послуги коливалась від 30 000 грн до 40 000 грн з особи, за пакет документів.

Після отримання вищевказаних документів «клієнти» здійснювали переказ коштів.

Чоловіків затримали в порядку ст. 208 КПК України, після одержання ними грошових коштів на одному із відділень пошти.

Задокументовано 5 епізодів злочинної діяльності фігурантів.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Львівського районного управління поліції № 1 Головного управління Національної поліції у Львівській області, оперативний супровід - Державна прикордонної служби України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 60