Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2024

Розтрата бюджетних коштів під час реконструкції школи – на лаві підсудних колишній сільський голова

Прокурори Пустомитівської окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували  до суду обвинувальний акт стосовно колишнього сільського голови однієї із територіальних громад Львівського району. Йому інкриміновано розтрату майна шляхом зловживання службовим становищем та службову недбалість (ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 367 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений, перебуваючи на посаді сільського голови, розтратив бюджетні кошти під час реконструкції школи. Остання знаходиться в одному із сіл Пустомитівського району.

В червні 2020 року між одним із товариств та сільською радою було укладено договір про виконання робіт на вищевказаному об’єкті.

За результатами виконання цих робіт підрядник вніс до акту приймання виконаних будівельних робіт неправдиві відомості щодо виконаних робіт та використаних при цьому матеріалів. Фактично частину будівельних робіт не було проведено, а також зайво внесені матеріали, які не використовувались.

В свою чергу, посадовець сільської ради неправомірно погодив дані акти, які не відповідали дійсності.

На підставі останніх органом місцевого самоврядування було безпідставно перераховано кошти підряднику.

Внаслідок таких дій територіальній громаді завдано збитків на суму майже 350 тис. грн.

За клопотанням прокурора накладено арешт на земельну ділянку обвинуваченого, а також подано позовну заяву щодо відшкодування збитків заподіяних місцевому бюджету.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ВП №3 ЛРУП №2 ГУ НП у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 75