Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2024

Незаконне видобування піску на Яворівщині – місцевому мешканцю повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру місцевому мешканцю у незаконному видобуванні корисних копалин місцевого значення (ч. 1 ст. 240 КК України).

За даними слідства, на території Яворівського району підозрюваний організував незаконний видобуток надр на землях сільськогосподарського призначення.

Одна із земельних ділянок належала на праві власності фігуранту, інша – його дружині.

Чоловік без жодних дозвільних документів за допомогою спецтехніки упродовж червня-листопада 2023 року видобував там пісок, який згодом збув «замовникам».

Слідчі дії тривають.

Досудове розслідування здійснює Головне управління Національної поліції у Львівській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР НП України у співпраці з Державною екологічною інспекцією у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 76