Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2024

У Львові повідомлено про підозру псевдоправоохоронцю з Горлівки, який працював на ворога

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України. Йому інкримінують колабораційну діяльність та участь у терористичній організації (ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, мешканець Донецької області у 2014 році залишив посаду інспектора пожежно-рятувальної служби та добровільно перейшов на бік ворога.

Чоловік вступив у незаконно створений правоохоронний орган рф.

Зокрема з вересня 2014 по серпень 2022 року він був призначений на службу у 23 пожежно-рятувальну частину  Державного пожежно-рятувального загону міста Горлівка Міністерства у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійного лиха днр.

Останній займав там посади: головного інспектора з пожежного нагляду, головного державного інспектора з пожежного нагляду, начальника групи наглядової діяльності і профілактичної роботи. Згодом перебував на посаді т.в.о. головного державного інспектора з пожежного нагляду – начальника групи наглядової діяльності і профілактичної роботи із спеціальним званням капітан служби цивільного захисту.

Просуваючись по службі, з серпня 2022 року він  був прийнятий до Відділення наглядової діяльності та профілактичної роботи Микитівського району м. Горлівки відділення наглядової діяльності та профілактичної роботи міського округу Горлівка Управління наглядової діяльності та профілактичної роботи ГУ МНС рф по днр. Там останній обіймав посаду старшого дізнавача із спеціальним званням – капітан внутрішньої служби.

Перебуваючи на псевдопосадах, підозрюваний брав участь у діяльності незаконних організацій, забезпечуючи таким чином становлення і зміцнення окупаційної влади рф і так званої «днр» на тимчасово окупованих територіях України.

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР розташованого у м. Львові, оперативний супровід – Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 113