Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2024

За сприяння прокурорів до бюджету відшкодовано майже 5,3 млн грн податку на прибуток

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури забезпечено надходження до бюджету майже 5,3 млн грн несплаченого податку на прибуток.

Встановлено, що у 2022 році підприємством, яке здійснює діяльність у сфері зовнішньо-економічної діяльності та імпортом товарів в Україну, було укладено договір та надано повортну допомогу іншій юридичній особі.

Мова йде про фінансову допомогу в розмірі близько 30 млн грн, яку після закінчення строку договору повернуто не було.

Водночас, з метою уникнення від оподаткування вказаної господарської операції, у 2023 році було складено документи про припинення дії вищевказаного договору по взаємній згоді сторін.

В результаті вказаних дій та шляхом маніпулювання податковою звітністю, до бюджету не сплачено податку на прибуток в розмірі майже 5,3 млн грн.

У ході досудового розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за фактом умисного ухилення від сплати податків у значних розмірах (ст. 212 КК України), завдані збитки добровільно відшкодовано у повному обсязі.

Відтак, прокурором скеровано до суду клопотання про звільнення  особи від кримінальної відповідальності у зв’язку із добровільною сплатою податків.

Досудове розслідування здійснювали детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 57