Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2014

Прокуратура обіцяє кримінал на чиновників Львова через Грибовицьке сміттєзвалище

Інформаційне агентство «ZIK»
 
Прокуратура обіцяє кримінал на чиновників Львова через Грибовицьке сміттєзвалище
 
Прокуратура Львівщини підтримує рішення суду, яким зобов’язано виконавчий комітет Львівської міськради припинити експлуатацію Грибовицького сміттєзвалища.
 
Про це 11 квітня на прес-конференції повідомив начальник управління прокуратури Львівської області Тарас Дунас.
 
«Прокуратура Львівської області вступила у розгляд Львівським апеляційним адміністративним судом справи за апеляційною скаргою виконавчого комітету Львівської міськради на постанову Галицького районного суду, якою задоволено адміністративний позов мешканки села Малехів Жовківського району до виконкому ЛМР про припинення експлуатації Грибовицького сміттєзвалища», – повідомив Т. Дунас.
 
Прокурор також нагадав, що є інше рішення суду щодо Грибовицького сміттєзвалища. Постановою Львівського окружного адміністративного суду від 17 червня 2013 року було зобов’язано міського голову Львова звернутися в органи, до компетенції яких належить вирішення питання про виділення земельної ділянки під новий сміттєпереробний комплекс. До слова, на вибір ділянки вже витрачено 144 тис. грн бюджетних коштів, але конкретного результату немає.
 
Виконавчий комітет Львівської міськради було зобов’язано внести коригування у бюджет минулого року та на наступні роки та передбачити бюджетні кошти на реалізацію програми поводження з побутовими відходами у Львові.
 
«Зазначені рішення судів не набули законної сили, оскільки оскаржені в апеляційному порядку. Коли рішення судів вступлять у дію, це буде підставою для притягнення посадових осіб до кримінальної відповідальності за невиконання рішень суду. Це буде один із дієвих механізмів, щоби вплинути на ситуацію», – вважає прокурор.
 
Окрім того, Тарас Дунас наголосив, що на сьогодні є чинне рішення Жовківської райради, яка запланувала з 15 квітня припинити експлуатацію Грибовицького сміттєзвалища.
 
«Однією з причин такого рішення Жовківської райради є відсутність у людей будь-якої інформації щодо конкретних шляхів вирішення питання вивезення побутового сміття.
 
Якщо реальних кроків не буде, то з 15 квітня мешканці можуть не допустити подальше складування сміття на Грибовицькому сміттєзвалищі», – наголосив прокурор.
 
Він підкреслив, що Львівська міськрада повинна вести активний діалог з громадою і показувати, які реальні кроки вживаються для вирішення проблеми сміттєзвалища.
 
Прокурор Львівщини Володимир Гураль зазначив, що проблема сміттєзвалища у Львові не вирішується тривалий час через корупцію чиновників.
 
«Ми вбачаємо, що це питання не вирішується довший час, тому що є певна корупційна складова. Інвестори, які зверталися до органів влади, не знаходили підтримки. Там з них вимагають якісь відкати, ставлять зустрічні вимоги. Цьому потрібно покласти край», – зазначив Гураль.
 
Get the Flash Player to see this player.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«ZIK» п'ятниця 11 квітня, 2014
 

кількість переглядів: 1595